Followers

Wednesday, July 27, 2011

Maaf!! Anda......

hey...!!

Maaf! Anda tidak terpilih untuk menyertai PLKN Siri 9/2012. Terima kasih


gggrrrr...sakit ati aq. punye la harap dpt join PLKN ni tp jawapan mcm tu yg aq dpt. huhh!!
knp aq x dpt ah??


jawapan mak aq: macam mne ang nak dapat kalau x penah nak aktif dalam koko.


yayayaya...spe ckp sy x aktif?? hyper aktif lorh..ggrr~
hmmm...xpe la. nak bt macam mne. terima je la.. sob3x~
btw, tahniah aq ucapkan kpd kwn2 aq yang terpilih utk join program ni. hopefully korg enjoy. yang paling penting, jangan lupe kawan lame kalau dah dapat kawan baru k.
hahaha...*gaya aq cakap macam la program ni dah nak start. adoyaii..
bestt kot kalau aq dpt join sekali..






haaa...ni la antara kelebihan kalau dapat join program ni. hahahaha...dapat BFF uh.
amboi3x...gatai noh. *sebab tu la aq x terpilih kan. wawawa...
sekali lagi, MAAF!! hmm~

Saturday, June 18, 2011

selamat hari bapa!

hOla...SeLaMaT HaRi BaPa..!!! *walaupun ayah jauh nun di bukit kayu hitam, operasi sebulan. uwaaaa!
xpe lah..ape2 pun mek SAYANG ayah!!
billion thanks utk wallet yg harganya mencecah 3 angka tu.
tahun ni mek xdapat bg pape hadiah lg dkat ayah. tahun depan la mek bg k..
tahun ni mek xdpat relax lg sbb nak focus SPM. tahun depan mek dh dpt relax, dpt duit sikit2 then bila bfday ayah @ hari bapa, mek bg something special utk ayah k.
walaupon ayah xtau ape yg mek tulis@luah dlm blog mek ni, xpe..tp ayah msti tau kan yg kita org semua sygkan ayah. mek ingt lagi dulu waktu ayah tiba2 sakit smpai kena tahan dekat wad. ma call mek bg tau yg ayah kena tahan wad, mek nangis. mek fikir macam2 waktu tu. mek takut jadi ape2 dekat ayah. kalau boleh mek xnak jadi ap2 dekat ayah. sbb ape???
sbb mek SAYANG sgt2 dekat ayah. ayah xpenah pukul mek. xpenah tinggikan suara dgn mek, xpenah marah2 mek. mek nak ape2, ayah bg. mek nak topup, ayah topupkan. sbb tu la mek sygkan ayah. mek sedar sebenarnye mek beruntung sbb dpt ayah mcm ayah.






ayah suka buat lawak dengan kita org semua. ayah xpenah jemu nak layan kemahuan kita org. jarang la mek dapat tgk ayah marah. ayah xkan marah tanpa sbb. selagi blh sabar, ayah sabar kan? tu la istimewanya ayah. istimewa seorang yg diberi nama MAHADI B MOHD SALLEH.
mek syg ayah!! selamat hari bapa!




first entry aq, aq menangis wktu tulis post ni...hee~

Thursday, June 2, 2011

saje mencoret

salam semuanye.. entry kali ni aq just nak share dgn korang semua feeling aq sekarang.
korang tau x?? actually aq tgh rindukan someone. someone yg stay jauh dari tempat aku sekarang. dulu die stay dekat sini jugak. kirenye aq sempat kenal dengan die dalam 2 tahun setengah bulan..*agak2 je la.
aq start kawan baik dengan die wktu form 1 dulu. aq yg start usha dy. hahax..*malu2
akhir tahun 2006 dulu, aq berhijrah ke tempat baru. aq berhijrah ke tempat baru ni pun bukan suka2. aq ikut family aq. ayah aq kena tukar sini.(pengkalan hulu, daerah hulu perak) biasa la kerja2 polis. selagi khidmat diperlukan, kena la menurut kan?
aq bernasib baik jgk la sebab waktu kena pindah sini, aq dah habis sekolah rendah. *baru habis skolah rendah pon dah bangga. biasalah, wktu ni budak2 lagi.
wktu mula2 masuk sekolah menengah, sumpah aq takot, excited gila2 kononnye nak dapat kawan2 baru dekat sini tp hampeh. xde sape yg nk kwn coz aq budak baru. so, dorang pon xkenal la. budak2 lain semua ade kawan. ye la, depa ade geng waktu sekolah rendah dulu. aq mne dok ade. geng sekolah rndah aq semuanye stay area ipoh. so, aq pon dok la sorang2.
waktu dduk sorg2 dekat pejabat, ade la sorg budak ni dtg dgn family dy pegi daftar dekat pjabat. budak ni dduk sebelah aq, then aq pon sembang2 la dgn dy. rupenye dy pon baru pndah daerah sini jgk. korang nk tau x spe?? haaa...jap2, nak tnjuk




jeng...jeng..jeng...haaaa!! dy ni la kawan pertama aq kat sekolah tu. lepas kenal tu, aq berkepit je dgn dy. pegi surau, sama2, pegi kantin sama2, pegi koOp pun sama2. last2, dpat kelas yg sama wktu form 1 tu. memang x sangka kan?? wktu form 2 pulak, kita org dpt naik kelas. so, bersama2 lagi utk tahun yang kedua. ahaxxx....
actually wktu aq rapat dgn dy dari form 1, mule2 tu xde spe2 pon yg dengki dgn friendship kita org tp makin lame kita org kwn, rapat, membesar hari demi hari, bulan demi bulan ade la org yg dengki dgn frienship kita org. kita org buat bodoh je la. buat hati kering sbb kita org xde kwn lain dh kat skolah tu.




inilah sahabat sy, hartini mohd jamil. the first and only one..ahaxx
hmm..kita org kawan dah 5 tahun 5 bulan*agak2 je.
walaupon skrg dh x sama kelas tapi friendship tu x putus la. banyak sgt kenangan waktu kawan dgn dy. dy ni sgt2 gila2, mulut tu 24 jam berbicara. kalau dpt bercakap, jgn harap dpt berhenti. haha..  tu yg menghidupkan hari2 aq sebenarnye.
sudah2...actually aq bukan nak cte panjang lebar psal kwn aq sorg ni. aq nak cte psal someone yg aq rindu tu.
haaa...kisahnye ade sangkut paut jgk dgn kwn aq td. haha..jom2 bce ni




waktu mula2 aq masuk sekolah menengah, aq x terpikir pun nak usha2, ngintai2 kumbang kat sekolah ni. tambah2 lagi mnggu first2 masuk tu, mnggu orientasi untuk budak2 form 1. so, x berkesempatan la nak usha2. haha...*kecik2 pun dh pandai nak usha2 kowtt. hebat x?? tengok org la..huahuahua
lepas je hbs mnggu orientasi, kita org pon taw la kedudukan kelas. wktu ni pun, aq x main usha2 lagi sbb segan kowwt.
beberapa bulan lps tu baru pandai nk usha2. aq terusha la budak cute miut sorg nieyh. adehhh...cute sgt la. hahax..
then, aq story2 la dekat kwn aq td. ape lg!!! kwn aq tu pon trus spy dy kowtt. haha..sumpah kelakar. aq ingt lg wktu nak tukar2 no. wktu tu nak pegi smbhyang asar dekat surau, lalu depan kelas dy. waktu lalu tu mmg kwn aq dh ready dgn kertas yg tertulis no fon aq. dh smpai depan kelas dy, kwn aq tu layangkan la krtas tu. haha..nasib baik xde cikgu nyahh!!
haaaa?? aq?? korg nak tau waktu kertas tu dilayangkan, aq ade kat mne?? haha...aq awal2 lagi dah turun pegi surau. malu2 badak kowt. lepas tu, kwn aq tu tnggu dy layangkan no dy plk. bila dh dpt, kepoh la dy story dekat aq. hahax...kalau ingt2 balik, mmg kelakar la. tp seriously aq xde pape la dgn dy. kawan2 mcm tu je dulu. dah dapat no, msg2 la jgk kan.
kawan dgn dia mcm biasa smpai form 3. tu pun, pertengahan tahun dy dpt tawaran sekolah dekat sekolah sukan. biaselah, org teror memanah la katakan. lepas dy pndah sekolah, aq putus contact dgn dy. sadiss tahuuu...


naik form 4, bulan berapa aq x ingt..aq dpat contact2 dgn dy balik. smpai la sekarang~ hee...
sekarang, selalu jgk la kita org msg. tu pon kalau masing2 x bz. kdang2 dy bz dgn training dy. rindu gila vangang kowtt nak tgk muke dy yg cute miut tu. eh2, nak taw x?? first time aq sembang dgn dy dkat nset wktu bfday aq ari tu. aq sje2 je nak try sembang dgn dy. dy ckp kol je la, x ksah pun. aq pon pecut la kol dy. haha..kalau dh org comey, suara bapakk lg la comey kan.
korang tau x aq dok ckp psal spe ni?? xtaw kan?? hahax...x payah tau la eh. (malu2 badak aq nak bg taw)
alaaaa...budak tu ha. yg teror memanah tu. haaa...msti ade yg dpt agak dh kan?? yg x dpt agak tu..korang kena mengagak jgkk k. chaiyokkk2...haha, kejam plk aq ni. xpe la, aq bg taw k. tp janji jgn kecoh2, jgn nk bwak gosip plk. aq dgn dy xde pape yg lebih. setakat kawan je k.. kalau korang buat gosip, aq tembak gune senapang M16. haha..














tadaaaa...haa, dy la orgnye. org yg dulu jgkk. dy baik dgn aq. sbb tu aq suke kwn dgn dy. korang jeles ke?? xpyah jeles la. aq dgn dy kawan je. sape yg berkenan dgn dy, x payah nak jadikan aq target korang k.
hmm...that's all untuk sekarang. lain kali, aq update lg k. btw, thanx sbb sudi bace. xbce??? ade aq kisah?? lantak kaw la..
hee~ salam

Thursday, May 26, 2011

P.P.T

aloha~ hai semua...
hmm...dh lame aq x mencoret. sory guys, agak bz la. bz study utk mid year exam. *9/5-25/5
sekarang exam PPT dah habis. so, dpt la luangkan masa utk mencoret. actually kepala otak aku agak serabut la. macam2 benda yang aq fikir. kadang2 waktu jawab exam pon, aq fikir benda lain. x dapat nk concentrate sgt. exam kedua utk tahun ni dh habis. sekarang cuma tnggal trial then exam SPM sebenar. takot gila bapakkk... *takot sbb x ready
PPT tahun ni, aq berdating dgn 11 paper.. boleh ke aq nk dapat 11 A?? *berfikir sejenak.(sejenak je..jgn lebih2)
hmm..InsyaAllah la. doakan utk aq ye.

ni la subjek2 yang akan aq ambik SPM nanti:
  1. BAHASA MELAYU
  2. BAHASA INGGERIS
  3. SEJARAH
  4. PENDIDIKAN SYARIAH ISLAMIAH
  5. MATEMATIK
  6. SAINS MENENGAH
  7. PRINSIP PERAKAUNAN
  8. PERDAGANGAN
  9. MATEMATIK TAMBAHAN
  10. PENDIDIKAN AL-QURAN & AL-SUNNAH
  11. BAHASA ARAB TINGGI
haaa....tu la subjek2nye. korang semua tau x? aq sebenarnye takut la nk ambik SPM tahun ni. aq takut aq x lepas.
tp aq akan cuba la buat sehabis baik k. semua ni utk aq, mak ayah aq n masa depan aq.
memang la subjek2 ni berat sgt nk bwk tp nk buat cmne. redah je la...hahax
korang semua nk tau x??? actually aq ni org yg sgt malas nk study2 ni. dari dulu lagi. PMR dulu pon, mane penah aq nk study. bukak buku pon last minit je. hati kering betul kan?? haha...
tahun ni aq xnak main2 dah. aq nk study elok2. aq cuba ringankan tangan aq bukak buku then bace then hafal pape yg patut. adehhh...sumpah jenuh nak masukkan semua dlm kepala otak ni. berat gila vangang dh.

LIHAT...! hahaha...sje suka2 aq snap. bukan study pon....

hahahaha...xde keje cari keje sebenarnye. bukannye nk study bila xde keje. adehhh...

dah la, merepek je aq ni. xpenah nak ambik serius btol. cepuk kunk~ hahaha
ade aq kisah? FYI, aq dlm proses nk serius la ni. aq sebenarnye x sabar nak habis sekolah, habis SPM..hahax
penah la sampai satu tahap tu, aq dengan peah farah menghitung hari dekat kalender kelas. menunggu detik2 akhir bulan 12.
hebat x kami?? haha...x betul!!

haaaa...ni la penghasut aq dalam kelas. ketua a.k.a pengasas team CGC. haha...
k la, aq just nk update tu je hari ni. penat sudaaa~ aq tinggal dulu eh. korang tunggu je la entry2 aq k. tata...muahhh2. hahax......salam 1 malaysia!

Sunday, May 22, 2011

Coretan Budak Taurus Slideshow

haha...sgt kelakar. aq just jln2 entah je mana hala. then tiba2 aq tertekan dekat tempat buat slideshow ni. aq pun create la video n edit segala mcm picture dekat slideshow ni. x sangka pulak aq boleh jadi senaskah video mcm ni. hehe... tp xpe la. alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. actually video ni aq saje2 je create. xde maksud pape n xprepare pape. hentam je...hee~



Coretan Budak Taurus Slideshow: "TripAdvisor™ TripWow ★ Coretan Budak Taurus Slideshow ★ to Perak. Stunning free travel slideshows on TripAdvisor"

hpe korg semua terhibur la. kalau x terhibur pon xpe. ade aq kisah?? xde kan? hahaha...k la, out dulu

Saturday, May 14, 2011

orang kuat saya di T.S

assalamualaikum semua..dh lame aq x update blog. rndu gle vavi nk update. hahax...
actually aq ad byk crta nk share dgn korg smua tp so far, aq just crita ape yg aq ingt je la eh. hehehe..
yg mne x ingt tu, nnti2 la aq update lain eh. tu pon klau rjin la kan...ahaxx
hri ni aq nk share dgn korg psal org kuat aq dkt TS. TS tu ape?? TS tu Tun Saban je. hahahaha...
aq ni nk kata rmai kwn, x la rmai kan. kwn2 mcm tu je la yg rmai pon. kwn baik?? kwn baik tu x la rmai jgk. just kwn2 class aq n class2 lain je. kwn baik baik baik?? rmai jgk la..haha, ade la dlm 8 org. nk tau x spe?? depa ni la org kuat aq kat TS a.k.a skola aq. haha...kte org smua start rpt tahun lps. perangai mmg gle2 ar kan. sekepala plk tu. haha..sbnarnye dorg ni aq bkan je anggap kwn tp family aq. kakak2, adk2 aq. mmg kte org rpt sgt. sangat2. klau ade problem ke, kongsi tu mmg wajib la kan. korg smua nk knal depa x?? nk x?? ish, aq tnye ni, nk ke x?? xnak?? xnak kau pnye psal la. hahaha...ni blog aq, aq x rugi pape pon klau korg xnk knal darlink2 aq ni. jom2, kte terjah depa....zasssss~

LIHAT...!

kte start dri yg tua2 dlu eh. nme dy ielah. hahaxx...kdang2 aq pnggil dy opah coz pling tua kan. hormat la ckit. haha..mampus aq kne klau dy bce post aq ni.. aq knal dy dri form 1 cme start rpat tahun lps. dlu just bt hal msing2 je. hehehe...

NEXT...!! haha...

ni spe?? hmm...ni la kte org pnye penglipur lara. penawar hati la krenye. knp?? sbb dy ni mmg ckup3x kelakar. perangai pon gle2 vavi la. hahaha...happening je. xpnah nk badmood dgn org. moody2 ke. hati kering gle la peah ni. hahaha...xde prasaan lngsung. dgn kwn2 yg dy knal, dy xtau malu tp ble kne tang org yg xknal, malu gle vangang la aq ckp kat hampa. hahaha...sumpah klakar gle dy ni. nme dy iekah. dy ske pnggil aq kak B. haha...malu kt org je la peah.

NEXT, NEXT..!!
haaa...ni plk nme dy fiezah. fiezah kB. hahax.. dy ni ske dgr mslah org. 2 yg syok tu kan. aq knal dy wktu form 2. form 1 dlu kte org x sme class so xde mknenye nk knal. wktu form 3 bru kte org rpat. dy dh ade tunang taw. oppsss...lebih plk aq ni. haha...lex eh pjah. jgn marah. alaaa...tp aq tau dy xkan mrah pnye. lg ske ade la. spe tunang dy?? hmpa nk tau ah?? tunang dy tu seorg lelaki sjati. haha..tunang dy tu balak dy la. adoiii... nk tgk mke balak dy?? ni haa....

haa...ni la tunang dy. depa ni dh lame couple. sweet couple plk tu. jeles teman dibuatnye. hahax...

tgk!! sweet x?? korg jgn jeles tau sbb klau korg jles, aq bertambah2 jles. hahaha...tp mmg best tgk depa couple tau x.
dh2, jom knal dgn org kuat aq lg. x hbs lg tau x... NEXT!!

haa..ni plk sha a.k.a ayam @ esah. hahaha...jgn mrah ye ayam. actually aq pon xtau knp pnggil dy ayam. dy ckp dri skolah rndah lg. tp aq xtau detail la. hehehe...aq bru je knal dy sbnarnye. dy bru msuk TS thun lps. sblum ni dy skola dkt baling. then lps msuk form 4, muncul la dy kt TS. wlaupon bru knal, kte org rapat sbb dy ambik akaun. sme mcm aq. hehe..so, pegi klas SI skali. dy je la org kuat aq yg ambik cost akaun. yg lain smua ambik pure science. huhu...tp smua tu x halang friendship kte org pon.

SETERUSNYA..!!
spe ni?? ntah la..teman pon xtau spe. ank cik peah blkg umah teman. teman kutip je. hahahaha...mrah peah ni kunk. ni la farah a.k.a greenz rangers kte org. org pling kuat utk kte org smua. hahaha...dy ni jgk la ketua kelas kte org yg pling byk mulut. x tau penat u all. haha...ble dpt gelak, cabut hbs ank2 tekak. dy ni mmg klakar la. sama klakar dgn kak aq td, iekah. senak dibuatnye. haha...tp ble dtg skit kepala dy, jgn harap la hmpa dpt tgk dy gelak. raya korban bru sembuh. hahaha....xde la, aq gurau je. nampak benO nipunye. bkan slalu la mike..teman suka2 je.

haaa...ni plk org kuat aq yg agak gle2 jgk la. nme dy mimi. cmel kan? haha.. dy antara org yg caring. ske dgr prob kte org n ske tgur org. bagus kan?? sbb tu la rmai yg syg dy. dy baik, klakar, prihatin.. mcm2 lg la. x larat nk list kan. ahax...dy ni rjin sgt. dy la kwn sepengawas aq. aicehh..ske2 hti je aq ni gne bhasa tu. haha...xpe la, ad aq ksah??

NEXT..NEXT!!
ni plk mak kpd kte org semua. haha...dh tua rpenye kau. nme dy amira azlin tp kte org smua pnggil mek lin. dy ni klakar. gle2 jgk. nk tau x?? dy ade abg...haha, abg dy tu syg gle dkt dy. jom2 kte terjah depa....

haaa....ni la abg dy. buah hti pengarang jantung pisang tanduk dy. haha...mmg sweet la tgk dorg ni. dh la abg dy caring gle psal dy. korg jeles x?? haha...jgn jeles k. asalkan dorg bahagia.

last org kuat aq.. tadaaaa...tini!! haha...aq knal dy ni sjak hari first msok TS wktu form 1 dlu. ad rupe ank mami kan3?? haha...ni la org pertama yg aq knal wktu mula2 msok skola dlu. pnye dok hrap dpt dok class skali last2 dpt jgk. class skali smpai form 2 je. huhu...sronok jgk kwn dgn dy. agak gle2 la. hahax...

haa...tu la org2 kuat aq kat TS tu. kalau xde diorg, mmg x kuat la aq. haha...thanx korg smua. syg korg ketat2 la. smpai ble2... kalau msing2 dh smbung blajar, hope sgt korg x lpe aq k. tambah2 lg ble nk khwin dh. hahaha...lbih2 plk aq ni. stakat ni la dlu cte aq utk korg smua k. sy syg bestie2 sy...


untuk korg smua....

Sunday, May 1, 2011

percaya tak..!!!???

assalamualaikum... nk taw x ape yg aq nk share dgn korg hri ni?
haaaa...sebelum 2 aq nk tnye, ade spe2 penah mkn telur mentah x? mesti ade yg penah, ade jgk yg sebaliknye kan?
org ckp mkn telur mentah ni byk khasiat dy drpd mkn yg kte goreng,rebus n mcm2 la...
ape yg aq nk share ni psal telur mentah ni la. hahaha...
korg semua pecaye x yg aq mkn telur mentah? x cye ah? aq pon sbnarnye x pcye jgk tp dh telan dh pon...
berlendir~ hahaha..

lihat!!!!!!


ni pic sblum aq telan telur 2. tgk, siap bwk kain batik lg taw x...haha, poyo je


azab~ haha...nikmatnye. geli teman dibuatnye yop oiii...


korg nk try x?? lazat kowtt...haha

2 la antara pic2 yg smpat di snap wktu cabaran mkn telur mntah 2. lps ni, x gamak la teman nk mkn dh. ahaxs....geli~
kpd sesiapa yg nk try, silakan la k...tmbah2 lg kpd atlet2, star2 yg aktif. haha...
sungguh enak dimakan begitu saja... acehhhh, curi lagu roti gardenia plk aq ni. tp mmg enak la aq ckp. ngee~

Saturday, April 23, 2011

-saya suka- punya cerita

Assalamualaikum w.b.t kpd sesiapa yg membaca article ni.
hari ni budak taurus nk share dgn korang semua 1 article yg menarik.
article ni budak taurus jumpa dlm facebook dekat page. budak taurus rasa penyataan ni satu daripada cara utk kita bermuhasabah diri. satu penyataan yang InsyaAllah dapat buka pintu hati org2 yg lalai dgn kehidupan duniawi.. terutama kpd mereka yg ada partner masing2.


Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa... 


Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka Di suatu hari yang giler forever 


Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye... 


Saya sedih tengok awek saya Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, Ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya... 


Saya sedih tengok awek saya Selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu Die tak kata satu apa pun... Berdosanye saya.... 


Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya, Janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya... Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti... 


P/S - andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalu anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar jgak...moga kita terhindar dari segala macam "zina"...

**peringatan untuk diri sendiri terutama & semua sahabat..isya'Allah....

“Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji (fahisyah) dan suatu jalan yang buruk.” (Al-Isra’: 32).



untuk yg bergelar muslimah




harta yg penting bg seorang wanita ialah maruah diri


budak taurus say: buat kaum hawa, sedarlah bahawa kaum kita lemah. itu diakui sendiri oleh kaum adam. apa yang terbaik, sentiasa jaga kehormatan diri kita. jangan pernah serahkan mahkota bernilai dgn cara melakukan zina. ingt, sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tiada gunanya.
wassalam~



Friday, April 22, 2011

resepi senandung kejayaan

KEJAYAAN...



semua org nakkan kejayaan kan.. tp org cakap kejayaan tu x dtg bergolek, kita yang kena pandai cari peluang kerana manusia yang hebat ialah manusia yang bijak mencipta peluang dan manusia yang malas ialah manusia yang mensia-siakan peluang...
korang semua mesti nak taw ape agaknye resipi kejayaan yang budak taurus nk share dgn para blogger semua kan?? nak taw x ni?? btol ni nak taw??
haaa...tgk! kucing ni pon nk taw ape agaknye resipi yg budak taurus nk share.. depa pon tertanya2 ni..

alololorh..baby2 ni pon x sbar2 nk taw..hehe

first step, sediakan bahan-bahan yg berikut:
  1. buku secukupnya (ikut selera masing2)
  2. 200 gm. ketekunan ( diparut )
  3. 300 gm. kerajinan
  4. 100 gm. keinsafan dimayang
  5. 150 gm. kasih syg
  6. 10 potong nasihat, bimbingan dan kaunseling
  7. 500 gm. dendam, hasad dengki dan iri hati ( dihancur dan dilumatkan )
  8. secebis malas dan bosan (digoreng dan ditumbuk halus)
  9. segenggam harapan (utk taburan)
  10. 1/2 liter air mata (tanda keinsafan)
  11. semangkuk azam
  12. 1000 gm. keyakinan
  13. sekuntum senyuman
macam nie...hehehe

second step merangkup last step iaitu, cara-cara membuatnya:
  1. buku dipotong 5. basuh dan toskannya. gaulkan buku dengan azam dan biarkan seketika hingga mesra kudua-duanya.
  2. ketekunan diperah untuk dijadikan 1 liter pati kesungguhan dan 2 liter usaha.
  3. keyakinan, kasih syg, nasihat, bimbingan, kaunseling, doa dan harapan digaul bersama.
  4. pijarkan air mata, tumiskan keinsafan, goreng sehingga bangkit baunya (agar menimbulkan buak kesedaran)
  5. masukkan pula buku, campurkan dengan usaha dan didihkan.
  6. tambahkan pula kerajinan, malas yang telah digoreng dan ditumbuk halus serta dendam dan hasad dengki yang sudah dilumatkan.
  7. akhirnya masukkan kesungguhan dan tutupkan dengan keimanan.
  8. apabila sudah berjaya, rasakan nikmatnya. kalau kurang sedap, tambahkan lagi ketekunan.
  9. masak lagi hingga pandai, kemudian angkatkan.
  10. apabila sejuk, hidangkan dengan sebuah kebanggaan. untuk mencantikkan lagi, taburkan kesyukuran dan senyuman.

senyum~~
budak taurus say: rajin2 lah berusaha kerana kejayaan tak akan dtg jmpa kita sendiri kalau kita x cari sendiri.... renung2kan!

fikir2kan lah...

Wednesday, April 20, 2011

jom ber-faceBlog

penah dgr faceblog x??
x....
penah tp x ambik taw sgt pon...
penah tp tgk sekali lalu je...
x pon..bz x sempat nk search ape2...
*ni antara contoh jawapan yg kte boleh dgr bila ditanya tentang faceBlog


TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
ni la logo faceBlog...
cantik kan..ala2 logo facebook jgk.
haaa...mcmne? menarik x? tertarik x nk join faceBlog ni?
kpd smua terutama para blogger, ramai2lah join faceBlog ni. syookkk!!

Monday, April 18, 2011

cinta, kasih, sayang dan hati

 CINTA :
(sebelum kahwin)
C = cubit kiri, kanan rasa.
I = impian indah ibarat syurga.
N = nikah impian utama.
T = taat setia membawa bahagia.
A = awal dan akhir bersama-sama

(selepas kahwin)
C = cuka yang dituang pada luka.
I = iblis yang merosak minda.
N = nafsu semata-mata.
T = tuba yang dibalas semula.
A = api dalam neraka.

KASIH :
(sebelum kahwin)
K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H = hatiku hatimu jua.

(selepas kahwin)
K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara, nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama je.

SAYANG :
(sebelum kahwin)
S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
Y = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
N = nak itu, nak ini... mesti dapat.
G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)
S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
Y = yang betul dia je.
A = ada takde, bagi anak reti la.
N = nak dilawan, digelar derhaka.
G = gaduh sampai lebam.

HATI :
(sebelum kahwin)
H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)
H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa..










cinta ,kasih, sayang dan hati...
semua ni berkait rapat dgn perasaan kita kan?
ada kala kita sedih, ada kala kita gembira, ada kala kita bahagia, ada kalanya kita menangis disebabkan 4 perkatan ini.

budak taurus say: ini hanyalah sekadar renungan kita bersama=)

L.U.K.A

luka
kenapa kau bisa terluka?
siapakah orang yang telah melukaimu?
dimana kah kau dilukai?
dihatikah?
...
pernah tak ada orang yang datang padamu
untuk memberikan penawar luka?
saat itu apakah kau terima penawar itu?
atau mungkin kau campakkannya?

andaikan kau terima penawar itu
apakah hatimu terubat olehnya
andaikan kau campak penawar itu
kenapa kau campakkannya?tak inginkah kau diubati?

luka
bukan hanya kau pernah terluka
dia,mereka aku juga pernah terluka
kita semua pasti pernah terluka
besar atau kecil lukanya itu
pasti ada

jika dia mereka dan aku bisa mengubati luka
yang pernah ada dihati
aku yakin
kau pasti boleh mengubati lukamu



budak taurus say: betul cakap org kan.. luka di hati x siapa tahu kerana yg tahu, yg merasa hanyalah kita. luka di hati juga sukar utk diubati dan sememangnya tiada penawar. oleh itu, jagalah hati anda.






kalau hati dah terluka, jgn buat keje bodoh mcm ni..

Thursday, March 10, 2011

jom follow blog sy..hee~

dh lame x update blog..
bdak SPM la katakan..busy memanjang!!
hahax..lg pon aq baru je joined blog neyh. x taw pape lg. ZERO u alls!
pape pon, jom la rmai2 follow blog aq k..
kte main follow2 plk. haha..
jgn malu2, jgn segan2..wahh!(ala2 lagu kalau berpacaran  plak)
shhhh...(*_*)