Followers

Thursday, June 2, 2011

saje mencoret

salam semuanye.. entry kali ni aq just nak share dgn korang semua feeling aq sekarang.
korang tau x?? actually aq tgh rindukan someone. someone yg stay jauh dari tempat aku sekarang. dulu die stay dekat sini jugak. kirenye aq sempat kenal dengan die dalam 2 tahun setengah bulan..*agak2 je la.
aq start kawan baik dengan die wktu form 1 dulu. aq yg start usha dy. hahax..*malu2
akhir tahun 2006 dulu, aq berhijrah ke tempat baru. aq berhijrah ke tempat baru ni pun bukan suka2. aq ikut family aq. ayah aq kena tukar sini.(pengkalan hulu, daerah hulu perak) biasa la kerja2 polis. selagi khidmat diperlukan, kena la menurut kan?
aq bernasib baik jgk la sebab waktu kena pindah sini, aq dah habis sekolah rendah. *baru habis skolah rendah pon dah bangga. biasalah, wktu ni budak2 lagi.
wktu mula2 masuk sekolah menengah, sumpah aq takot, excited gila2 kononnye nak dapat kawan2 baru dekat sini tp hampeh. xde sape yg nk kwn coz aq budak baru. so, dorang pon xkenal la. budak2 lain semua ade kawan. ye la, depa ade geng waktu sekolah rendah dulu. aq mne dok ade. geng sekolah rndah aq semuanye stay area ipoh. so, aq pon dok la sorang2.
waktu dduk sorg2 dekat pejabat, ade la sorg budak ni dtg dgn family dy pegi daftar dekat pjabat. budak ni dduk sebelah aq, then aq pon sembang2 la dgn dy. rupenye dy pon baru pndah daerah sini jgk. korang nk tau x spe?? haaa...jap2, nak tnjuk




jeng...jeng..jeng...haaaa!! dy ni la kawan pertama aq kat sekolah tu. lepas kenal tu, aq berkepit je dgn dy. pegi surau, sama2, pegi kantin sama2, pegi koOp pun sama2. last2, dpat kelas yg sama wktu form 1 tu. memang x sangka kan?? wktu form 2 pulak, kita org dpt naik kelas. so, bersama2 lagi utk tahun yang kedua. ahaxxx....
actually wktu aq rapat dgn dy dari form 1, mule2 tu xde spe2 pon yg dengki dgn friendship kita org tp makin lame kita org kwn, rapat, membesar hari demi hari, bulan demi bulan ade la org yg dengki dgn frienship kita org. kita org buat bodoh je la. buat hati kering sbb kita org xde kwn lain dh kat skolah tu.




inilah sahabat sy, hartini mohd jamil. the first and only one..ahaxx
hmm..kita org kawan dah 5 tahun 5 bulan*agak2 je.
walaupon skrg dh x sama kelas tapi friendship tu x putus la. banyak sgt kenangan waktu kawan dgn dy. dy ni sgt2 gila2, mulut tu 24 jam berbicara. kalau dpt bercakap, jgn harap dpt berhenti. haha..  tu yg menghidupkan hari2 aq sebenarnye.
sudah2...actually aq bukan nak cte panjang lebar psal kwn aq sorg ni. aq nak cte psal someone yg aq rindu tu.
haaa...kisahnye ade sangkut paut jgk dgn kwn aq td. haha..jom2 bce ni




waktu mula2 aq masuk sekolah menengah, aq x terpikir pun nak usha2, ngintai2 kumbang kat sekolah ni. tambah2 lagi mnggu first2 masuk tu, mnggu orientasi untuk budak2 form 1. so, x berkesempatan la nak usha2. haha...*kecik2 pun dh pandai nak usha2 kowtt. hebat x?? tengok org la..huahuahua
lepas je hbs mnggu orientasi, kita org pon taw la kedudukan kelas. wktu ni pun, aq x main usha2 lagi sbb segan kowwt.
beberapa bulan lps tu baru pandai nk usha2. aq terusha la budak cute miut sorg nieyh. adehhh...cute sgt la. hahax..
then, aq story2 la dekat kwn aq td. ape lg!!! kwn aq tu pon trus spy dy kowtt. haha..sumpah kelakar. aq ingt lg wktu nak tukar2 no. wktu tu nak pegi smbhyang asar dekat surau, lalu depan kelas dy. waktu lalu tu mmg kwn aq dh ready dgn kertas yg tertulis no fon aq. dh smpai depan kelas dy, kwn aq tu layangkan la krtas tu. haha..nasib baik xde cikgu nyahh!!
haaaa?? aq?? korg nak tau waktu kertas tu dilayangkan, aq ade kat mne?? haha...aq awal2 lagi dah turun pegi surau. malu2 badak kowt. lepas tu, kwn aq tu tnggu dy layangkan no dy plk. bila dh dpt, kepoh la dy story dekat aq. hahax...kalau ingt2 balik, mmg kelakar la. tp seriously aq xde pape la dgn dy. kawan2 mcm tu je dulu. dah dapat no, msg2 la jgk kan.
kawan dgn dia mcm biasa smpai form 3. tu pun, pertengahan tahun dy dpt tawaran sekolah dekat sekolah sukan. biaselah, org teror memanah la katakan. lepas dy pndah sekolah, aq putus contact dgn dy. sadiss tahuuu...


naik form 4, bulan berapa aq x ingt..aq dpat contact2 dgn dy balik. smpai la sekarang~ hee...
sekarang, selalu jgk la kita org msg. tu pon kalau masing2 x bz. kdang2 dy bz dgn training dy. rindu gila vangang kowtt nak tgk muke dy yg cute miut tu. eh2, nak taw x?? first time aq sembang dgn dy dkat nset wktu bfday aq ari tu. aq sje2 je nak try sembang dgn dy. dy ckp kol je la, x ksah pun. aq pon pecut la kol dy. haha..kalau dh org comey, suara bapakk lg la comey kan.
korang tau x aq dok ckp psal spe ni?? xtaw kan?? hahax...x payah tau la eh. (malu2 badak aq nak bg taw)
alaaaa...budak tu ha. yg teror memanah tu. haaa...msti ade yg dpt agak dh kan?? yg x dpt agak tu..korang kena mengagak jgkk k. chaiyokkk2...haha, kejam plk aq ni. xpe la, aq bg taw k. tp janji jgn kecoh2, jgn nk bwak gosip plk. aq dgn dy xde pape yg lebih. setakat kawan je k.. kalau korang buat gosip, aq tembak gune senapang M16. haha..














tadaaaa...haa, dy la orgnye. org yg dulu jgkk. dy baik dgn aq. sbb tu aq suke kwn dgn dy. korang jeles ke?? xpyah jeles la. aq dgn dy kawan je. sape yg berkenan dgn dy, x payah nak jadikan aq target korang k.
hmm...that's all untuk sekarang. lain kali, aq update lg k. btw, thanx sbb sudi bace. xbce??? ade aq kisah?? lantak kaw la..
hee~ salam

No comments:

Post a Comment