Followers

Sunday, March 25, 2012

berpijak di bumi yang NYATA

Assalamualaikum..hai korang2 semua yang tengah baca entry ni (ade ke orang baca??)
okayy..aku tak tau nak update pasal ape sebab otak aku tak kreatif + rajin macam otak blogger2 yang lain. hahaha..tapi, ape2 pon aku cuba gagahkan jari jemari aku untuk update blog ni walaupon dah confirm2 tak kan ada yang datang terjah blog aku ni. huwaaaaaaaaa!!
(mintak pelempangg) >_<
pejam celik, pejam balik..celik balik..
rupa2nya dah dekat seminggu result SPM2011 dikecohkan..huahua
sekejap je kan?? Akhirnya, hilang jugak debaran aku yang cuak last week. haha..poyo kan??
Gila tak cuak?? semua orang pon confirm la cuak nak tau result SPM ni. SPM weyh!! bukan UPSR, bukan PMR!!


haaa..nampak tak muka cuak tu?? haha..
tapi muka tu dibuat oleh semua SPM candidates 2011 batch '94 pada minggu lepas la. Minggu ni dah berubah..
ada yang senyum sampai ke telinga
ada yang sedih
ada yang tak puas hati
ada yang rasa macam nak bunuh diri la *Astaghfirullah
ada yang stress
ada yang buat muka tak cukup tido *sebab nak ambik result punya pasal sanggup overnight


derr..buat muka macam mana sekali pon, tak boleh ubah abjad dalam slip tu okay.
Kita terima ja semua yang dah tertulis sejak azali ok. Kita dah usaha kan..Kita pon dah cukup stress sebelum exam last year, takkan la dah habis exam pon kita nak stress kan?? Ibarat macam kita tak diberikan peluang langsung untuk have fun..




'ADA MASA KITA PERLU MENANGIS AGAR KITA TAHU DUNIA INI BUKAN UNTUK KETAWA. ADA MASA KITA PERLU KETAWA AGAR KITA TAHU BETAPA BERNILAINYA SETITIS AIR MATA.'


korang tau tak, apa moto hidup aku yang aku pegang selama ni?? haa?? korang tak tau?? betol ni tak tau?? haaa..nak tau tak?? nak?? taknak?? nak?? (gondol betol, mintak penampO namanye)
okayy2..meh sini aku share. Moto hidup yang aku pegang selama ni....jeng..jeng..jeng


kejayaan semanis madu memerlukan pengorbanan sepahit hempedu


haa..nampak tak?? aku siap bold lagi tu, special edition untuk korang tahu!! haa..? tak nampak?? korang tak nampak memang korang sengaje tempah pelempang aku kan?? hohoho..ganasss betol~
LOL~ gurau je okay. tak payah nak tacing bagai... (ada ke yang tacing???)
okay, dah!! stop merepek!


guys, jadikan keyakinan korang sebagai pegangan hidup
        dorongan korang sebagai teman setia
        putus asa sebagai musuh durjana korang
        dan tekun, usaha sebagai tangga kejayaan >_<


korang kena ingat yang tak semestinya orang2, kawan2 korang yang berjaya tu dapat menjamin masa depan dorang ok...
bersyukur dengan apa yang kita dapat, tu lebih mulia :)




oh, by the way result aku OKAY-OKAY je.. Assalamualaikum

1 comment:

  1. dh follow..hrap follow blk :)
    http://mimque.blogspot.com/

    ReplyDelete